ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ NEWSLETTER  
ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ
 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ
 ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
   
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
 

AXIVEN BUILDING CARE

 

Μύγες
4
3ΜΥΓΕΣ
  Που θα τις συναντήσετε;
2 1
  Η οικιακή μύγα συναντάται παντού και κυρίως όπου έχει τρόφιμα. Συχνότερα θα την βρούμε μέσα σε σπίτια, κουζίνες, εστιατόρια, βιομηχανίες τροφίμων και χώρους συγκέντρωσης αποθηκών.

Η μύγα των φρούτων συναντάται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους και ειδικότερα όπου υπάρχουν φρούτα εκτός ψυγείου, σε μπαρ, κοντα σε συσκευές αποχυμωτών και σε οξοποιεία και οινοποιεία.
   
  Λίγα λόγια για τις μύγες
   
  Η οικιακή μύγα είναι μέσου μεγέθους (6 έως 14 χιλιοστά,), γενικά γκρίζα στο χρώμα, με τέσσερις χαρακτηριστικές πιο σκούρες λωρίδες στο θώρακα και το θηλυκό συνήθως πιο μεγάλο από το αρσενικό.
   
  Γεννά τα αυγά της σε κάθε ουσία που βρίσκεται σε αποσύνθεση και με την οποία τρέφεται η προνύμφη της(περιττώματα ανθρώπων και ζώων, σκουπίδια, υποπροϊόντα κλπ). Στην διάρκεια ζωής της, μια θηλυκή οικιακή μύγα μπορεί να γεννήσει μέχρι 900 αυγά. Η θηλυκή μύγα αρχίζει να γεννά τα αυγά της από 4 έως 12 ημέρες από την ανάδυσή της σε τέλειο έντομο.
   
  Στις εποχές των υψηλών θερμοκρασιών, οι χωρίς πόδια άσπρες προνύμφες προκύπτουν από τα αυγά τους σε 8 έως 24 ώρες.
Αυτές οι προνύμφες περνούν από τρία στάδια ανάπτυξης σε 1 εβδομάδα ή και λιγότερο κατά τη διάρκεια των θερμότερων εποχών και μέχρι 8 εβδομάδες όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
   
  Όταν ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιό της, η προνύμφη θα κινηθεί προς μια δροσερή και ξηρή περιοχή στην οποία θα κάνει το κουκούλι της (pupate). Η μετατροπή των χρυσαλίδων σε ενήλικες γίνεται από 3 ημέρες έως 5 εβδομάδες. Αυτή η περίοδος είναι τόσο διαφορετική διότι εξαρτάται από την θερμοκρασία και την υγρασία.
   
  Το τέλειο έντομο έχει άφθονες λεπτές τρίχες που κολλούν με μεγάλη ευκολία μικρόβια και ακαθαρσίες. Το πεπτικό της σύστημα επίσης είναι γεμάτο μικρόβια τα οποία μεταφέρει όπου σταθεί με τα περιττώματα και το υγρό που βγάζει από το στόμα της για να τραφεί.
   
  Η μύγα των φρούτων (drosophila melanogaster), είναι μικρή μύγα με μήκος περίπου 3-8 χιλιοστά, συμπεριλαμβανομένων των φτερών της. Το βασικό χαρακτηριστικό της μύγας φρούτων είναι τα μάτια της, τα οποία είναι κόκκινα στο χρώμα. Το κεφάλι και ο θώρακας έχουν μαυριδερό χρώμα και η κοιλιά είναι κάπως σκοτεινότερη.
   
 
 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ
 
 
Πως θα τις αντιμετωπίσετε
 
Το κλειδί για τον έλεγχο των προσβολών της μύγας των φρούτων είναι να βρεθούν και να αποβληθούν οι πηγές αναπαραγωγής της. Κατά την έρευνα για τις πηγές αναπαραγωγής μυγών φρούτων, θυμηθείτε ότι η προνύμφη μπορεί μόνο να επιζήσει σε οργανική ουσία αποσύνθεσης που είναι υγρή.
 
Η μείωση του πληθυσμού της μύγας εξωτερικά επιτυγχάνεται με την εφαρμογή υπολειμματικών ψεκασμών στις εξωτερικές επιφάνειες των κτηρίων και την χρήση ειδικών τροφοελκυστικών παγίδων. Σε εσωτερικούς χώρους η καταπολέμηση της μύγας γίνεται με εφαρμογή ειδικού εντομοκτόνου σε μορφή επιχρίσματος με πινέλο σε επιλεγμένα σημεία από εξειδικευμένους τεχνικούς απολυμαντές και την χρήση εντομοπαγίδων.
 
 
ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΓΙΑΤΙ AXIVEN BUILDING CARE

b18Προγραμματίστε Επίσκεψη
b17Καλέστε στο 182 200
b16ή συμπληρώστε την φόρμα.b11Διεύθυνση: b10
b9Ταχ.Κώδικας:
b8Περιοχή: b7
b3
b2
b1

KAYΣΟΞΥΛΑ
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player