ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ NEWSLETTER  
ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ
 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ
 ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
   
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
 

AXIVEN BUILDING CARE

 

Τρωκτικά
4
3ΤΡΩΚΤΙΚΑ
  Που θα τα συναντήσετε;
2 1
  Παντού! Συχνότερα κανείς τα συναντά σε υπόγεια, αποθήκες, λεβητοστάσια, σε ψευδοροφές κατοικιών καθώς και αυλές, κήπους, φρεάτια, τούνελ, αγρούς κ.α.
   
  Λίγα λόγια για τα ποντίκια
   
  Είναι ζώα εξυπνότατα και ζουν κατά ομάδες σε φωλιές που αποτελούν "κοινωνίες". Τρέφονται με χαρτιά, ύφασμα και καταστρέφουν ηλεκτρικά καλώδια προκαλώντας βραχυκυκλώματα και φωτιές.
   
  Εχουν καταπληκτική αίσθηση της ακοής, της οσμής αλλά και της αφής. Είναι άριστοι ορειβάτες και μπορούν να σκαρφαλώσουν σε οποιαδήποτε τραχιά κάθετη επιφάνεια. Θα τρέξουν οριζόντια κατά μήκος των καλωδίων ή των σχοινιών και μπορούν να πηδήσουν πάνω από 30cm σε ύψος από το έδαφος.Μπορούν να γλιστρήσουν μέσω απίστευτα μικρών ανοιγμάτων αρκεί να καταφέρουν να χωρέσει το κεφάλι τους.
   
 
 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ
 
 
Μόνο τρία είδη ποντικών έχουν προσαρμοστεί στο ευρύτερο περιβάλλον του ανθρώπου. Αυτά τα είδη είναι:
 
3 Ο οικιακός ποντικός (Mus Musculus)
2 Ο Νορβηγικός ποντικός (Ratus Norvegicus)
1 Ο ποντικός οροφής (Rattus Rattus)
 
Ο συνολικός έλεγχος των millipedes κατά τη διάρκεια των περιόδων μετανάστευσης στην επιφάνεια του εδάφους είναι δύσκολος.
 
Υπολειμματικοί ψεκασμοί στους τοίχους των κτιρίων και της περιοχής γύρω από τα κτίρια δίνουν καλά αποτελέσματα μείωσης του πληθυσμού. Επίσης καλά αποτελέσματα δίνουν και κάποια κοκκώδη εντομοκτόνα εδάφους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περίμετρο των κτιρίων.
 
Πως θα τα αντιμετωπίσετε
 
Η καταπολέμηση των τρωκτικών αποτελεί δύσκολη υπόθεση και απαιτεί καλή γνώση των συνηθειών διαβίωσής τους. Σημαντικές ενέργειες για την καταπολέμηση των τρωκτικών σε ένα χώρο αποτελούν:
 
1. Η αποκοπή τους από την πηγή τροφής τους
 
2. Η καταστροφή των φωλιών που υπάρχουν
 
3.  Η τοποθέτηση μηχανικών παγίδων που στόχο έχουν την άμεση σύλληψη των τρωκτικών. Οι πλέον σύγχρονες μηχανικών παγίδων είναι αυτές που διαθέτουν ισχυρή κολλητική επιφάνεια πάνω στην οποία παγιδεύεται το τρωκτικό, με αποτέλεσμα τη θανάτωσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η κολλητική επιφάνεια φέρεται, σε κλειστού τύπου παγίδα με ανοίγματα στα πλαϊνά τμήματα για την είσοδο των τρωκτικών και ημιδιαφανές καπάκι που επιτρέπει τον έλεγχο της κατάστασής της. Το υλικό κατασκευής τους μπορεί να είναι είτε από πλαστικό είτε από μέταλλο, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. και η χρήση μυοκτόνων σκευασμάτων. Για την προσέλκυση του τρωκτικού εντός της παγίδας συνήθως τοποθετείται τροφοελκυστικό ατοξικό δόλωμα εντός της παγίδας.
 
4. Η χρήση μυοκτόνων σκευασμάτων τα οποία είναι ισχυρά δηλητήρια που στόχο έχουν τη γρήγορη εξόντωση των τρωκτικών. Τα μυοκτόνα είναι αντιπηκτικά "νέας γενιάς" των οποίων οι δραστικές ουσίες εμποδίζουν την πήξη του αίματος στο συκώτι του τρωκτικού και έχουν την ιδιότητα να ελκύουν τα τρωκτικά με την οσμή τους, την οποία όμως δεν την αντιλαμβάνεται η ανθρώπινη όσφρηση.
 
Η θανατηφόρα δόση κυμαίνεται μεταξύ 0,2 και 1,3 gr για το κάθε τρωκτικό ανάλογα με το βάρος του. Η λήψη της δόσης αυτής έχει σαν αποτελέσματα το τρωκτικό να πεθαίνει 3-10 ημέρες αργότερα και στη συνέχεια να μουμιοποιείται, χωρίς να δημιουργεί δυσάρεστες οσμές. Παρουσιάζουν μεγάλη σταθερότητα και παραμένουν αναλλοίωτα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ δεν φαίνεται να έχει αναπτυχθεί έως τώρα ανθεκτικότητα των τρωκτικών στις δραστικές ουσίες που περιέχουν. Τα μυοκτόνα σκευάσματα βάσει του κανονισμού 852/2004 της Ε.Ε., πρέπει απαραίτητα να τοποθετούνται εντός δολωματικών σταθμών ασφαλείας.
 
Οι δολωματικοί σταθμοί φέρουν ανοίγματα στα πλαϊνά μέρη για την είσοδο των τρωκτικών και ειδική θέση αγκίστρωσης του δολώματος, ενώ παράλληλα προσφέρουν ασφαλές και ήσυχο περιβάλλον στα τρωκτικά για την κατανάλωση της τροφής τους. Επιπλέον λόγοι που υπαγορεύουν την τοποθέτηση των σκευασμάτων εντός δολωματικών σταθμών είναι η προστασία τους από τον ήλιο, τη βροχή, τη σκόνη καθώς και η αποφυγή κατανάλωσής τους από ομάδες ζώων που δεν είναι στόχος εξόντωσης όπως γάτες, σκύλοι κτλ.
 
5. Η επιτυχία ενός σχεδίου μυοκτονίας απαιτεί αυστηρό σύστημα, τεχνογνωσία και σωστό προγραμματισμό, που μόνο το εξειδικευμένο προσωπικό μιας έμπειρης εταιρίας μυοκτονίας μπορεί να προσφέρει.
 
ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΓΙΑΤΙ AXIVEN BUILDING CARE

b18Προγραμματίστε Επίσκεψη
b17Καλέστε στο 182 200
b16ή συμπληρώστε την φόρμα.b11Διεύθυνση: b10
b9Ταχ.Κώδικας:
b8Περιοχή: b7
b3
b2
b1

KAYΣΟΞΥΛΑ
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player